Skip to Content

Traineeship ICT Projectmanagement en Consultancy

Nederland, Utrecht, VianenStrict Young Professionals

Functieomschrijving

“Een traineeship waarin je jezelf kan ontwikkelen tot een gewilde consultant en projectleider, ook zonder een technische achtergrond, in de innoverende digitale wereld.”

Monique Verstijnen, Directeur Strict Young Professionals


Locatie: de eerste twee maanden zowel online als bij ons op kantoor in Vianen. Daarna afwisselend online of bij opdrachtgevers op locatie.

Uren: Fulltime 40 uur per week

Start: 1 februari 2022

Voor wie: HBO en WO afgestudeerden. Iedere achtergrond is welkom, zolang je maar enthousiast wordt van digitale mogelijkheden.


Over Strict. Wie zijn wij?

Wij zijn een onafhankelijk ICT-consultancybureau dat mensen en organisaties laat profiteren van digitale mogelijkheden. Ons motto is dan ook ‘Enabling digital ambitions’. Strict voert opdrachten uit voor grote organisaties in Nederland, dit zijn vaak bedrijven met een maatschappelijke of kritische functie zoals luchthavens, ziekenhuizen en de Politie. Wist je dat wij bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage leveren aan het 24/7 vlekkeloos laten draaien van de 112 meldkamers? In deze omgeving is behoefte aan professionals die in een steeds complexer wordende wereld uitdagingen met technologie en nieuwe frisse ideeën kunnen oplossen.


Locatie en werkgebied

Ons kantoor staat langs de A2 in Vianen. Als de huidige coronaregels het toestaan kunnen we af en toe op kantoor werken, zo zijn sommige van je trainingen op kantoor. Na je opleidingstraject zal je soms bij de klant zitten, soms op ons kantoor en soms vanuit huis werken.


Wat ga je doen?

De eerste twee maanden start je met een intensieve opleiding, zodat je helemaal wordt klaargestoomd voor je rol als ICT consultant/projectmanager. Ook zonder technische kennis en ervaring kan je dus bij ons terecht, wij zorgen ervoor dat je na deze twee maanden de juiste kennis op zak hebt! Naast inhoudelijke kennis, wordt je ook getraind op je vaardigheden en bewustzijnsontwikkeling en krijg je coaching.

Na de eerste twee maanden ga je praktijkervaring opdoen bij een aantal van onze grote klanten. Voorbeelden zijn Schiphol, GVB en het Prinses Maximá Centrum. Werkzaamheden waar jij als trainee betrokken bij kan zijn:

 • Jij bent de spin in het web in een team van technisch specialisten en maakt de vertaalslag maakt van techniek naar de business;
 • Jij komt met nieuwe frisse ideeën op het gebied van digitale innovaties en helpt gelijk bij de implementatie ervan, zoals bijvoorbeeld VR brillen, een nieuwe app of IoT sensoren;
 • Jij draait mee in projecten (samen met Strict collega’s) en zorgt voor het overzicht in budget en planning, zodat bijvoorbeeld een vervoerder zonder problemen kan migreren naar een nieuw communicatiesysteem.


Het team?

Je start tegelijkertijd met een lichting trainees, die allemaal hetzelfde traject doen. Samen volgen jullie dezelfde opleidingen en krijgen jullie dezelfde vaardigheidstrainingen. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid: met jouw lichting heb je borrels, bijeenkomsten en uitjes. Jouw lichting maakt onderdeel uit van Strict Young Professionals, de opleidingsorganisatie van Strict. Ook met collega’s binnen Strict heb je veel contact. Naast dat zij een deel van de trainingen verzorgen, zal je ze ook regelmatig tegenkomen binnen jouw opdrachten of spar je met ze over jouw uitdagingen.


“Als trainee kom je in een warm bad, waar iedereen vol energie zit, vol met positiviteit. Deuren worden voor je geopend. Uiteindelijk moet je het er zelf van maken, maar je wordt meegezogen in die hele positieve vibe wat Young Professionals heeft. En of dat nou in de vorm van een hele leuke opdracht is, in de vorm van Reis van de Held is, in de Labs, of in trainees op privé vlak onderling: je zit in een achtbaan die ontzettend snel gaat, waarin je ontzettend veel leert en die zo na twee jaar voorbij is.”

Olaf Teeling, oud-trainee


Vereisten

Jij bent geschikt als trainee digitale innovatie als je?

 • Een HBO of WO-opleiding hebt afgerond (richting maakt niet uit);
 • Net start met werken of maximaal 3 jaar werkervaring hebt;
 • Enthousiast wordt van digitale communicatie en technologie, graag op de hoogte blijft van de nieuwste technische snufjes, anderen wilt helpen om hun werk nog beter, slimmer en efficiënter te doen en/of altijd degene bent die zorgt dat een project soepel verloopt;
 • Een teamplayer bent, die blij wordt van succesvol samenwerken, en een flexibele houding hebt;
 • Een uitstekende beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Het leuk vindt om bij te dragen aan uitdagende projecten bij mooie organisaties in Nederland, die vaak een belangrijke maatschappelijke rol vervullen;
 • Een feestje wil maken van je loopbaan bij Strict Young Professionals.


Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden zijn:

Je start het traineeship met twee maanden opleiding, met o.a. trainingen over ICT en consultancy vaardigheden. Daarnaast word je gedurende twee jaar gecoacht via het Reis van de Held programma en begeleid door onze Strict consultants. Na twee jaar kan je kiezen: je stroomt door naar Strict of je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld één van je opdrachtgevers.


Wij bieden jou

 • Een opleidingsvergoeding tijdens het opleidingstraject en na twee maanden een marktconform salaris;
 • Een toffe Strict Young Professionals lease auto;
 • Alles wat je nodig hebt om je werk te kunnen doen, zoals een laptop en een smartphone;
 • Uiteraard een goede pensioenregeling en 25 vakantiedagen;
 • Vakinhoudelijke trainingen op het gebied van projectmanagement en vakspecifieke kennis, in samenwerking met senior consultants;
 • Management trainingen verzorgd door de Universiteit Utrecht, zoals persoonlijk leiderschap, presenteren en storytelling, conflicthantering en verandermanagement;
 • Tweejarig ontwikkelprogramma Reis van de Held – in business: teamsessies en professionele coaching gericht op (persoonlijke) bewustzijnsontwikkeling (reisvandeheldinbusiness.nl);
 • Je wordt onderdeel van de Strict-familie. Voor Corona organiseerden we uitjes zoals de jaarlijkse familiedag en onze skitrip ‘Strict im Schnee’. Nu hebben we drive thru borrels en houden we af en toe een online pubquiz, kennisdelingssessies of speeddates. Waar het kan proberen we ook weer offline uitjes te doen.


De start is 1 februari 2022. Zie jij toekomst bij Strict Young Professionals en voldoe jij aan bovenstaande voorwaarden? Dan maken wij graag kennis met jou! Heb je nog vragen en kan je niet wachten om te starten neem dan contact op met Désirée via 06 42393222. Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten!


Kijk voor meer informatie op www.strictyoungprofessionals.nl en op www.strict.nl


P.S. Op www.strictyoungprofessionals.nl kan je ook alvast zien wie je toekomstige mede-trainees zijn!

of