Overslaan naar content

Senior projectmanager IT

Op locatie
 • Vianen, Utrecht, Nederland
Strict

Functieomschrijving

Als ervaren projectmanager IT speel je een cruciale rol in het leiden van hoogwaardige IT-projecten voor vooraanstaande klanten zoals Schiphol, Politie Nederland en de NS. Jij bent dé drijvende kracht achter de technologische transformatie van organisaties, waarbij je ervoor zorgt dat ze via innovatieve technische oplossingen steeds efficiënter opereren. Sluit je aan bij ons dynamische team dat de koers bepaalt voor de toekomst van IT-projecten en organisaties succesvol naar nieuwe hoogten leidt! Ontdek hoe jouw ervaring het verschil kan maken bij Strict en maak van deze vacature jouw nieuwe baan.


Daarom kies je voor Strict
Samen groeien, elkaar versterken en de mooiste resultaten behalen: dat is waar wij voor staan. Bij Strict delen we kennis om gezamenlijk tot creatieve ideeën en de meest passende oplossingen te komen. Ons ultieme doel? Succesvolle begeleiding van onze klanten bij het realiseren van digitale/IT ambities. We adviseren, voeren projecten uit en waarborgen controle, waardoor succes een feit wordt. Onze aanpak is als het oplossen van een complexe puzzel, waarbij we consultancy, project en programma management expertise bundelen in:

 • Enterprise Agility
 • Verandermanagement
 • Cloud & Cybersecurity
 • Missie- & Bedrijfskritische communicatietechnologie
 • Privacy, Governance Risk & Control

Wat Strict uniek maakt, is dat we niet alleen hard werken voor onze klanten, maar dat we ook samen streven naar persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsdoelen. Bij Strict zijn er veel kansen voor jouw groei, met collega's die je graag ondersteunen. Dit maakt Strict bijzonder.

In de rol die wij bieden heb je de vrijheid om, te midden van gedreven en deskundige collega's, te werken aan zowel je persoonlijke ontwikkeling als aan de ambitieuze groei van de organisatie. Voel jij je thuis in zo'n dynamische omgeving? Dan ben jij een perfecte match voor ons en wij voor jou!

Dit ga je doen als senior projectmanager IT

Als senior project manager bij Strict vervul je een cruciale rol in het begeleiden van klanten bij de implementatie van cutting-edge digitale oplossingen. Je werkt nauw samen met collega’s, zowel binnen je eigen team als met collega's uit diverse andere disciplines binnen Strict of met junior collega's uit het Strict Young Professional programma.


Jouw taken omvatten het definiëren en beheren van projectdoelen, scope, planning en deliverables. Ook stel je gedetailleerde projectplannen op, identificeer je benodigde middelen en wijs je taken toe aan teamleden. Daarnaast coördineer je samenwerkingen met diverse teams, interne stakeholders en externe leveranciers. Je bewaakt actief de voortgang van projecten, identificeert risico's en implementeert effectieve oplossingen om binnen gestelde tijdlijnen en budgetten te voltooien. Je organiseert en leidt projectvergaderingen, rapporteert adequaat aan het management en belanghebbenden, en zorgt voor effectieve communicatie en samenwerking tussen alle betrokken partijen. Het beheren van projectbudgetten en waarborgen van tijdige facturering en betalingen behoren tot jouw taken. Tot slot evalueer en documenteer je grondig projectresultaten, lessen en best practices voor toekomstige projecten.

Voorbeelden van het soort projecten dat je kan gaan doen:

 • De complete ICT-implementatie binnen het nieuwbouwproject van het Prinses Máxima Centrum
 • Realiseren van een Virtual Reality tool voor de Politie
 • Implementatie van een AI-systeem voor de Securityafdeling van Schiphol


Wat bieden wij?

Bij Strict bieden we niet zomaar een baan; we creëren een dynamische werkomgeving waarin je samen met enthousiaste en deskundige collega's werkt aan jouw persoonlijke groei en de ambitieuze ontwikkeling van onze organisatie.  En we hebben nog meer te bieden: 

 • Een goed salaris. Jouw kennis, ervaring en groeipotentie zijn bepalend voor ons aanbod
 • Wij geloven in jou, en jij gelooft in ons. Daarom bieden we een contract voor onbepaalde tijd aan
 • Een hybride werkomgeving. Hiermee bedoelen we wisselend online, op ons kantoor in Vianen of bij de klant op locatie
 • Een leaseauto of mobiliteitsbudget met daarnaast een NS Business Card, zodat je op de gaafste plekken opdrachten kan doen
 • Verdere arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsbudget, onkostenvergoeding en alle andere belangrijke zaken nemen we graag samen met je door.
Tenslotte wordt je onderdeel van de Strict-familie. We zien elkaar regelmatig bij bijvoorbeeld de jaarlijkse familiedag, bootcamps en onze skitrip ‘Strict im Schnee’.

Vereisten

Dit ben jij
Jouw kracht ligt in het vermogen om vlot te schakelen en naadloos aan te sluiten bij diverse klantorganisaties en hun specifieke culturen. In jouw rol vind je het belangrijk om niet alleen resultaten te boeken, maar ook een verbinding te creëren tussen verschillende teams en afdelingen. Je neemt graag het voortouw en stimuleert anderen om hun volledige potentieel te benutten.

Samenwerking en werkplezier zijn de kern van jouw werkethiek. Je gelooft sterk in het idee dat gezamenlijke inspanningen meer opleveren dan individuele prestaties. Bovendien word je enthousiast van IT-innovaties, netwerken, Artificial Intelligence (AI) en het Internet of Things (IoT). 

Daarnaast heb je:

 • minimaal hbo denk- en werkniveau;
 • Kennis van, en relevante ervaring met, één of meerdere van de volgende projectmethodieken: Prince2, ITIL, Scrum, IPMA;
 • Een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;


Zet de volgende stap in jouw carrière
Bedankt voor het bekijken van onze vacature! Ben je nieuwsgierig geworden naar Strict en wil je meer te weten komen over wie we zijn en wat we doen? We nodigen je graag uit om kennis met ons te maken. Neem contact op met Anne Raijmakers via a.raijmakers@strict.nl.  Als er een match is, gaan we graag verder met je in gesprek om te zien hoe we samen kunnen groeien. De sollicitatieprocedure omvat twee gespreksrondes, waarbij je de kans krijgt om ons beter te leren kennen en te ontdekken of we goed bij elkaar passen.

of