Overslaan naar content

Senior Agile Consultant (transformatiecoach)

Op locatie
 • Vianen, Utrecht, Nederland
Strict

Functieomschrijving

Wij zoeken jou!

Ben jij een ervaren agile transformatie consultant die in staat is om organisaties mee te nemen tijdens hun agile reis? Maak jij impact voor klanten door ze de juiste vragen te stellen en inzichten te verschaffen die hen verder helpt om te transformeren en zo relevant en wendbaar te worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Praktisch.

Aantal uur: 32 tot 40 uur per week
Locatie: hybride, oftewel wisselend online, op ons kantoor in Vianen of bij onze klanten. Op vrijdagmiddag werkt ons Agility team vast samen op ons kantoor
Voor wie: ervaren agile transformatie consultant


Over Strict.

Wij zijn een vooraanstaand ICT-consultancybureau die de belangrijkste organisaties in Nederland helpt digitaal te innoveren. Denk bijvoorbeeld aan klanten zoals Schiphol, Politie Nederland en de NS. Het is onze passie om deze klanten te laten profiteren van digitale mogelijkheden. Dit doen we van A tot Z: vanaf strategisch bepaalde doelen tot en met de realisatie van werkende digitale oplossingen. We geven advies, voeren het project uit en zorgen daarna voor grip, zodat het project écht succesvol wordt. Dit is vaak een complexe puzzel waarbij we veel verschillende expertises combineren op het gebied van:

 • Enterprise Agility
 • Cloud & Security
 • Missie- & Bedrijfskritische communicatietechnologie
 • Privacy, Governace Risk & Control

Bekijk onze website om meer te lezen over de projecten die we doen: www.strict.nl.

Medewerkers bij Strict zijn gedreven en gemotiveerd: we weten wat hard werken is. We werken in een omgeving waar iedereen zich optimaal en snel kan ontwikkelen en waar een hoge betrokkenheid is bij het realiseren van onze doelen. Natuurlijk maken we ook tijd om onze successen te vieren! We organiseren bbq’s, borrels en uitjes om ook genoeg te ontspannen. Binnen Strict heerst er een familiecultuur met een informeel en open karakter: we zijn altijd bereid om elkaar te helpen. Je kan dus altijd bij je collega’s langslopen voor een hulpvraag – of natuurlijk voor een gezellig bakje koffie!


Wat ga je doen?

Als Senior Agile Consultant ben jij degene die onze klant meeneemt in een transformatietraject. Je adviseert de opdrachtgever en geeft richting aan de verandering en het veranderteam bij de klant. In het traject ben jij echt de coach voor de organisatie. Hoe jouw week precies ingevuld is kan iedere week anders zijn. De ene dag geef je bijvoorbeeld een training, de volgende ochtend staan een review en retro op de planning en op een ander moment ben je het hogere management aan het coachen.

Je bent enthousiast over het agile gedachtengoed en snapt de werking van agile frameworks en theorieën, maar vermijdt dogmatiek. Je neemt klanten mee in hun reis om agile te gaan begrijpen en te zien welke antipatronen er in de organisatie zijn ontstaan en hoe daar afscheid van te nemen.


Het team.

Het Enterprise Agility team bestaat uit aanjagers en thought leaders op het gebied van Scrum en Enterprise Agility. Het team staat onder begeleiding van Marco de Jong, die wereldwijd één van de weinigen is die 100% Scrum.org gecertificeerd is. Het team is eigenwijs, eigenzinnig, plat en waarde georiënteerd. Iedere vrijdagmiddag komt het team samen op kantoor om met elkaar te werken.

Er wordt veel waarde gehecht aan ontwikkeling. Zo wordt er bijvoorbeeld een keer per maand een kennissessie georganiseerd waarbij de presentatoren een onderwerp kiezen waar ze niets over weten en hier helemaal induiken. Dit onder het motto: If you want to master something, teach it. Daarnaast is er binnen het team de mogelijkheid om aan je didactische vaardigheden te werken en een professionele trainer te worden.

Vereisten

Wat bieden wij?

 • Een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een leaseauto of reiskostenvergoeding, zodat je op de gaafste plekken opdrachten kan doen;
 • Een organisatie vol kennis met de beste mensen binnen hun vakgebied, zodat je altijd op je collega’s kan terugvallen;
 • Een heel mooi klantenbestand met hele mooie projecten, waar jij voor aan de slag mag;
 • Veel aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling en opleiding, via bijvoorbeeld het bijwonen van (avond)kennissessies, zelfstudies en waar nodig een externe studie;
 • Een fijn kantoor in Vianen vlak langs de A2, met dagelijks vers fruit en een tafeltennistafel;
 • Werken in een ambitieus, betrokken en flexibel team en binnen een organisatie waarin iedereen bereikbaar is. Biertje drinken met de baas? Kan gewoon;
 • Je wordt onderdeel van de Strict-familie. We zien elkaar regelmatig bij bijvoorbeeld de jaarlijkse familiedag, bootcamps en onze skitrip ‘Strict im Schnee’.


Herken jij jezelf hierin?

Je hebt kennis en ervaring op het gebied van Enterprise Agility. Je voelt je gemakkelijk in de rollen van adviseur, coach, trainer, facilitator en expert en weet makkelijk van rol te wisselen als de situatie daar om vraagt. Je hebt lef en overtuigingskracht en bent een gedreven persoonlijkheid met een pragmatische aanpak. Je blijft rustig in stressvolle situaties en weet ook dan je doel te bereiken. Je bent goed in het geven van feedback en het presenteren van inzichten die voor de klant als conflicterend met hun huidige situatie worden ervaren. Je doet dit op een respectvolle manier wat versterkt wordt door het feit dat je ook goed in staat bent feedback van anderen te ontvangen en er indien nodig je gedrag op aan te passen.

Verder verwachten we van je dat je:

 • HBO/WO afgestudeerd bent;
 • Relevante werkervaring hebt;
 • Bereid bent op vrijdagmiddag met ons op kantoor te werken en
 • Zowel de Nederlandse als Engelse taal uitstekend beheerst.


Interesse?


Kan je niet wachten om te starten en/of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Stefan Brouwer via 06 12 03 46 03, s.brouwer@strict.nl of stuur je sollicitatie naar hr@strict.nl


of