Skip to content

Programmamanager

Vianen, Utrecht, NederlandStrict

Functieomschrijving

Wij zoeken jou!

Ben jij een programmamanager die in staat is grootschalige complexe ICT-projecten te leiden op het gebied van digitale transformatie: organisatieverandering, selectie, implementatie en adoptie van innovatieve ICT technologieën? Durf jij resultaatverantwoordelijkheid te nemen in een project/programma? En krijg je energie van het continu werken aan je persoonlijke groei en samen te werken met een top team van consultants en Young Professionals? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Praktisch.

Aantal uur: 40 uur per week (in overleg minder mogelijk)
Locatie: hybride, oftewel wisselend online, op ons kantoor in Vianen en bij onze klanten
Voor wie: ervaren programmamanager


Over Strict.

Wij zijn een vooraanstaand ICT-consultancybureau die de belangrijkste organisaties in Nederland helpt digitaal te innoveren. Denk bijvoorbeeld aan klanten zoals Schiphol, Politie Nederland en de NS. Het is onze passie om deze klanten te laten profiteren van digitale mogelijkheden. Dit doen we van A tot Z: vanaf strategisch bepaalde doelen tot en met de realisatie van werkende digitale oplossingen. We geven advies, voeren het project uit en zorgen daarna voor grip, zodat het project écht succesvol wordt. Dit is vaak een complexe puzzel waarbij we veel verschillende expertises combineren op het gebied van:

 • Enterprise Agility
 • Cloud & Cybersecurity
 • Missiekritische communicatietechnologie
 • Informatiebeveiliging en Governace Risk & Control (GRC)

Bekijk onze website om meer te lezen over de projecten die we doen: www.strict.nl.

Medewerkers bij Strict zijn gedreven en gemotiveerd: we weten wat hard werken is. We werken in een omgeving waar iedereen zich optimaal en snel kan ontwikkelen en waar een hoge betrokkenheid is bij het realiseren van onze doelen. Natuurlijk maken we ook tijd om onze successen te vieren! We organiseren bbq’s, borrels en uitjes om ook genoeg te ontspannen. Binnen Strict heerst er een familiecultuur met een informeel en open karakter: we zijn altijd bereid om elkaar te helpen. Je kan dus altijd bij je collega’s langslopen voor een hulpvraag – of natuurlijk voor een gezellig bakje koffie!


Unieke programma-/projectaanpak.

Strict heeft een unieke projectaanpak voor grootschalige projecten/programma’s. Bij deze aanpak nemen we verantwoordelijkheid voor het eindresultaat dat we met een team van Strict’ers realiseren. Klanten raken steeds meer enthousiast over onze aanpak. “Eindelijk een partij die niet gaat voor het maximaliseren van het aantal uren maar voor het resultaat”. We hebben onze aanpak toegepast bij onder andere de bouw van het Prinses Máxima Centrum en bij de bouw van tal van grote netwerkprojecten. Om zulke projecten te kunnen aansturen hebben we top programmamanagers nodig. Durf jij die uitdaging aan?

Wat ga je doen?

Als programmamanager geef je leiding aan een groot complex project of een keten van projecten die bijdragen aan eenzelfde strategische beweging binnen een organisatie. Het is jouw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de projecten binnen de gestelde eisen worden gerealiseerd. Daarnaast faciliteer je de organisatie om de resultaten van de projecten in te zetten om de strategische verandering door te voeren. Je werkt zelfstandig bij onze klanten en coacht projectmanagers en medewerkers in jouw team. Door middel van kennissessies draag je kennis over aan collega’s en word je door collega’s scherp gehouden. Je bent communicatief zeer vaardig op verschillende niveaus en hebt ervaring met politiek ingewikkelde organisaties. Je bent bereid en in staat opdrachten voor jezelf en collega’s te acquireren.


We proberen zoveel mogelijk projecten in teamverband uit te voeren, waardoor je regelmatig samenwerkt met je collega’s. Dit kan iemand uit je eigen team zijn, maar ook uit de andere expertises binnen Strict of samen met een Strict Young Professional (trainee). Je gaat aan de slag voor veel verschillende soorten organisaties in Nederland. We zijn onder andere actief binnen de Overheid, Zorg, Vervoer, Industrie en Openbare Orde en Veiligheid. Voorbeelden van het soort projecten die Strict programmamanagers doen:

 • Ontwikkelen van een netwerk voor de toekomst voor klanten als NS
 • De complete ICT-implementatie binnen het nieuwbouwproject voor een ziekenhuis als Prinses Máxima Centrum
 • Gehele communicatiesysteem vervangen van meldkamer tot voertuig voor organisaties als GVB of Tram Utrecht
 • Begeleiden van een Cybersecurity programma voor bijvoorbeeld Schiphol of NS


Het team.

Strict is georganiseerd in teams die een bepaalde kennis delen, zoals bijvoorbeeld Enterprise Agility. Als programmanager wordt je onderdeel van een team met top programmanagers. Je komt in een team waarin iedereen enthousiast, gemotiveerd en behulpzaam is. We vinden het belangrijk om naast de werkzaamheden bij de klant tijd te maken voor gezamenlijk werken aan onze persoonlijke ontwikkeling en organisatiedoelstellingen. Er worden daarom bijvoorbeeld om de week samenwerksessies op ons kantoor georganiseerd. Binnen de teams zijn er veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, waarbij jouw collega’s klaarstaan om je daarbij te helpen.


Wat bieden wij?

 • Een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een leaseauto of reiskostenvergoeding, zodat je op de gaafste plekken opdrachten kan doen;
 • Een organisatie vol kennis met de beste mensen binnen hun vakgebied, zodat je altijd op je collega’s kan terugvallen;
 • Een heel mooi klantenbestand met hele mooie projecten, waar jij voor aan de slag mag;
 • Veel aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling en opleiding, via bijvoorbeeld het bijwonen van (avond)kennissessies, zelfstudies en waar nodig een externe studie;
 • Een fijn kantoor in Vianen vlak langs de A2, met dagelijks vers fruit en een tafeltennistafel;
 • Werken in een ambitieus, betrokken en flexibel team en binnen een organisatie waarin iedereen bereikbaar is. Biertje drinken met de baas? Kan gewoon;
 • Je wordt onderdeel van de Strict-familie. We zien elkaar regelmatig bij bijvoorbeeld de jaarlijkse familiedag, bootcamps en onze skitrip ‘Strict im Schnee’.

Vereisten

Herken jij jezelf hierin?

Je hebt ruime ervaring als senior projectmanager of programmamanager. Je wordt enthousiast van ICT (innovaties) en termen zoals datacenters, Virtual Reality, netwerken, Artificial Intelligence, server infrastructuren en mobiele communicatie zijn je bekend (basiskennis is voldoende). Door je interesse in ICT weet je ook nieuwe termen en technieken je snel eigen te maken. Je hebt ervaring met moderne projectmanagementmethoden en - technieken zoals Scrum/Agile, Prince2 en IPMA. Daarnaast heb je ook kennis van verandermanagement en beschik je over goed ontwikkelde soft skills. Je schakelt snel en past je zonder moeite aan bij verschillende klantorganisaties en hun cultuur. En ook niet onbelangrijk: je hebt veel motivatie om jezelf verder te ontwikkelen en deel uit te maken van een enthousiast team dat graag van elkaar leert.


Functievereisten

 • Afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Financiële affiniteit, in staat project/programma begrotingen te maken en programma administratie aan te sturen;
 • Minimaal 10 jaar projectmanagementervaring in bij voorkeur een omgeving waar je verschillende projecten bij klanten hebt uitgevoerd;
 • Sterk ontwikkeld empathisch en analytisch vermogen;
 • Ambitieus, wil om te blijven ontwikkelen;
 • Kan de brug slaan tussen business en ICT;
 • Stevige persoonlijkheid, durft tegen de stroom in te gaan en projectverantwoordelijkheid te nemen;
 • Ondernemend, netwerker en proactief;
 • Sterke communicator;
 • Politiek sensitief;
 • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels in zowel woord als geschrift.


Interesse?

Kan je niet wachten om te starten en/of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Gert-Jan Elzinga +31 627085906 of Arnold Jessurun +31 627085902. Een sollicitatie kun je sturen naar HR@strict.nl.

of