Skip to content

Informatiebeveiliging Specialist

Vianen, Utrecht, NederlandStrict

Functieomschrijving

Wij zoeken jou!

Ben jij een gedreven en proactieve Informatiebeveiliging Specialist? En word jij enthousiast van het oplossen van werkbare en toekomstgerichte integrale beveiligingsvraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Praktisch.

Aantal uur: 32 tot 40 uur per week

Locatie: hybride, oftewel wisselend bij onze klanten, online en op ons kantoor in Vianen

Voor wie: Informatiebeveiliging Specialist


Over Strict.

Wij zijn een vooraanstaand ICT-consultancybureau die de belangrijkste organisaties in Nederland helpt digitaal te innoveren. Denk bijvoorbeeld aan klanten zoals Schiphol, Politie Nederland en de NS. Het is onze passie om deze klanten te laten profiteren van digitale mogelijkheden. Dit doen we van A tot Z: vanaf strategisch bepaalde doelen tot en met de realisatie van werkende digitale oplossingen. We geven advies, voeren het project uit en zorgen daarna voor grip, zodat het project écht succesvol wordt. Dit is vaak een complexe puzzel waarbij we veel verschillende expertises combineren op het gebied van:

 • Enterprise Agility
 • Cloud & Security
 • Missie- & Bedrijfskritische communicatietechnologie
 • Privacy, Governance Risk & Control

Bekijk onze website om meer te lezen over de projecten die we doen: www.strict.nl.

Medewerkers bij Strict zijn gedreven en gemotiveerd: we weten wat hard werken is. We werken in een omgeving waar iedereen zich optimaal en snel kan ontwikkelen en waar een hoge betrokkenheid is bij het realiseren van onze doelen. Natuurlijk maken we ook tijd om onze successen te vieren! We organiseren bbq’s, borrels en uitjes om ook genoeg te ontspannen. Binnen Strict heerst er een familiecultuur met een informeel en open karakter: we zijn altijd bereid om elkaar te helpen. Je kan dus altijd bij je collega’s langslopen voor een hulpvraag – of natuurlijk voor een gezellig bakje koffie!


Wat ga je doen?

Als Informatiebeveiliging Specialist help je opdrachtgevers bij het vinden van integrale informatiebeveiligingsoplossingen.
Jouw advies richt zich vooral op het opstellen en/of vertalen van beleid en strategie voor informatiebeveiliging.

Afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever:
- ben je verantwoordelijk voor de inrichting van een information security management systeem;
- hou je toezicht op de implementatie en naleving van het informatiebeveiligingsbeleid;
- bepaal je (mede) controls en baselines om de organisatie in staat te stellen actief te sturen en te verbeteren;
- zorg je met de stakeholders voor een integrale afstemming en zo mogelijk integratie van de lopende initiatieven op het gebied van       informatiebeveiliging binnen de organisatie;
- geef je gevraagd en ongevraagd advies;

- stel je de juiste governance op ter beheersing van de risico's;

- stel je de juiste kaders en richtlijnen op (op basis van de geldende wet- en regelgeving).
Kortom: je bent de trusted advisor!

Vanuit jouw passie voor informatiebeveiliging kun je ook gevraagd worden voor blogs/vlogs en hou je presentaties tijdens openbare seminars.


Het team.

Als Informatiebeveiliging Specialist word je onderdeel van het Governance, Risk & Compliancy team. Dit team biedt samen met andere disciplines binnen Strict een geïntegreerd portfolio van diensten en bestaat uit gedreven specialisten die niet alleen gecertificeerd zijn binnen hun vakgebied, maar daarbinnen ook goed staan aangeschreven. Je gaat aan de slag voor diverse klanten in o.a. de publieke-, zorg-, en openbaar vervoersector. Dit doe je zelfstandig binnen verschillende projecten voor onze opdrachtgevers. Daarnaast werk je ook in teamverband mee aan diverse projecten. Dit maakt de functie afwisselend en veelzijdig. 

Binnen Strict vinden wij persoonlijke groei en ontwikkeling erg belangrijk. We kennen elkaar en elkaars doelen daarom goed en hebben veel aandacht voor hoe we jou daarin kunnen ondersteunen met o.a. externe en interne trainingen en opleidingen.


Wat bieden wij?

 • Een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een leaseauto of mobiliteitsbudget met daarnaast een NS Business Card, zodat je op de gaafste plekken opdrachten kan doen;
 • Een organisatie vol kennis met de beste mensen binnen hun vakgebied, zodat je altijd op je collega’s kan terugvallen;
 • Een heel mooi klantenbestand met hele mooie projecten, waar jij voor aan de slag mag;
 • Veel aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling en opleiding (zoals CISA en CRISC), via bijvoorbeeld het bijwonen van (avond)kennissessies, zelfstudies en waar nodig een externe studie;
 • Een fijn kantoor in Vianen vlak langs de A2, met dagelijks vers fruit, een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel;
 • Een vitaal programma, met o.a. leuke fysieke activiteiten, workshops op mentaal vlak en a.s.r. Vitality;
 • Werken in een ambitieus, betrokken en flexibel team en binnen een organisatie waarin iedereen bereikbaar is. Biertje drinken met de baas? Kan gewoon;
 • Je wordt onderdeel van de Strict-familie. We zien elkaar regelmatig bij bijvoorbeeld de jaarlijkse familiedag, bootcamps en onze skitrip ‘Strict im Schnee’.

Vereisten

Herken jij jezelf hierin?
Jij hebt kennis en ervaring op het vlak van informatiebeveiliging. Je hebt ervaring met het ontwerpen en beschrijven van technische en procesmatige beveiligingsoplossingen en kunt risicoanalyses opzetten en uitvoeren. Natuurlijk zijn ook de standaarden en best practices jou bekend, zoals de ISO 27001, NEN7510 en BIO. Je bent in staat om projecten af te ronden onder hoge druk en hebt de ambitie om jezelf te blijven ontwikkelen. Je bent ondernemend, gedreven en bent in staat zowel zelfstandig als in teamverband te opereren. 

Verder verwachten we van je dat je:

 • HBO/WO afgestudeerd bent;
 • 3 jaar (relevante) werkervaring hebt in de informatiebeveiliging;
 • de security certificering CISSP of CISM bezit (CISA of CRISC is een pré);
 • zowel de Nederlandse als Engelse taal beheerst.

Interesse?

Kan je niet wachten om te starten en/of heb je nog vragen? Neem contact op voor inhoudelijke vragen met Gert-Jan Elzinga via 06 27 08 59 06, g.elzinga@strict.nl, of stuur je sollicitatie naar hr@strict.nl

of