Skip to content

Cloud Architect

Vianen, Utrecht, NederlandStrict

Functieomschrijving

Wij zoeken jou!

Ben je een Cloud Solution Architect die graag met de innoverende technieken werkt? Of ben je een Solution Consultant of Technisch Architect en opzoek naar de volgende stap? Dan is de rol als Cloud Architect perfect voor jou!


Wat drijft ons?

Van COVID-19 tot politieke onrust, klimaatverandering of de uitbraak van LOG4J, organisaties worden voortdurend geteisterd door onverwachte gebeurtenissen. Ondanks deze dreigingen is digitalisering en het digitaal zaken doen onverminderd de weg vooruit voor velen. Het is voor klanten altijd een uitdaging om goed om te gaan met deze disruptieve ontwikkelingen. Iedere dag zijn wij actief voor de Top 100 bedrijven van Nederland. Dit zijn vaak bedrijven die een belangrijke maatschappelijke functie hebben, zoals luchthavens, ziekenhuizen, zorginstellingen, Politie, Defensie, veiligheidsdiensten en stadsvervoerders. In deze sectoren is behoefte aan de beste mensen uit de markt die in de steeds complexer wordende infrastructuur wereld op een pragmatische maar doeltreffende manier onze klanten kunnen helpen.


Wij geloven dat Hybride MultiCloud omgevingen onze klanten het beste kunnen helpen. Dat doen we door met deze klanten te werken aan een sterk Cloudfundament. Dit fundament bevat alle technische en functionele bouwblokken voor een succesvolle Hybride Multicloud strategie.


Wat je gaat doen

Binnen deze groep van klanten zal jij verantwoordelijk zijn voor het definiëren van de Cloud Strategie of een verbeterde aanpassing op de bestaande Cloud Architectuur. Dit zijn zeer bedrijf kritische omgevingen dus elke beslissing die je neemt is belangrijk. Dit is precies wat je leuk vindt om te doen. Je hebt de inhoudelijke kennis zodat je ook de beheerafdelingen kan helpen om hun werk beter en efficiënter te maken. Daarom is je prettige communicatie van belang. Je krijgt teams makkelijk mee door je inhoudelijke kennis en prettige manier van uitleggen.


Om een beeld te geven van actuele werkzaamheden

Architectuur case van een klant met een enterprise omgeving:

De pandemie heeft bewezen dat er van alles kan gebeuren dat ons persoonlijke leven en bedrijf ontwricht zonder kennisgeving. Succesvolle bedrijven zijn degenen die nadenken over een langetermijnstrategie in plaats van "laten we deze crisis gewoon overleven". De realiteit is dat de meeste bedrijven nu hybride zijn. Zo ook deze klant.


Op vrij korte termijn is de klant met het grootste gedeelte van hun infrastructuur gemigreerd van on-premises naar de cloud verhuisd en hebben ze om remote werken te faciliteren diverse SaaS-applicaties afgenomen. Schaalbaarheidsvragen en investeringen zorgden ervoor dat een groot gedeelte naar de cloud is verhuisd, zonder dat er een langetermijnstrategie aan te pas kwam. Doordat verschillende afdelingen verschillende oplossingen gecreëerd hebben, is er behoefte een second opinion op zowel de huidige Strategie als de inrichting van de faciliterende infrastructuur. Wij noemen dit bij Strict een Architecture Review and Report (ARR). Dit wordt uitgevoerd door middel van een specifieke interviewmethodiek waar je naast technische kennis van de on-premises- en cloud-infrastructuren ook een persoonlijke touch voor nodig hebt. Je moet je als Trusted Advisor realiseren dat alles wat er gebeurd is bij de klant een reden heeft gehad en dat door de plotselingen veranderingen, dingen vaak niet bewust doordacht zijn en versnelt zijn uitgevoerd. Uit het ARR komt een hele lijst met verbetervoorstellen uit het interview en daar ontstaan verschillende projecten uit.


Vanuit deze verbetervoorstellen moet er een vertaling gemaakt worden voor projecten en deze zullen besproken worden met sales. Daar zal je de input voor de offerte voor moeten leveren en bij akkoord van de klant, zal dit worden uitgevoerd door je collega Technisch Consultants en Engineers van de eigen organisatie of vanuit een van de partners. Als je het leuk vindt kan je hier ook zelf een rol in spelen.


Strict zoekt mensen die dit soort problemen snappen, verbetervoorstellen kunnen doen en prioriteiten kunnen stellen binnen de gemaakte voorstellen. Naast de rapportage welke je schrijft, zal je het verbetervoorstel presenteren aan de klant en waar gewenst implementeren.


Over Strict:

Strict is een sterke naam in de markt en is een advies- en consultancybureau dat organisaties helpt te innoveren en de digitale verandering te creëren die voor hen het belangrijkst is. Het is onze passie om klanten te laten profiteren van digitale mogelijkheden. Samen met onze klanten gebruiken we deze passie om nieuwe businessmodellen te creëren. Aangezien technologie zich in een steeds hoger tempo ontwikkelt, zijn wij van mening dat samenwerking en partnerschap fundamenteel zijn voor succes op elk niveau. Wij helpen ambitieuze organisaties met hun strategie, portfolio en bouwen aan een technologisch fundament voor succes.


Strict is een bedrijf wat een professioneel en gepassioneerd team heeft staan en ook vanuit de inhoud erg sterk is. Van digitale ambities naar resultaat.


Nieuwsgierig naar je toekomstige collega’s?

Je komt te werken met een team welke gemixt is met Cloud- en Securityspecialisten. Met binnen Strict in totaal meer dan 100 collega’s heb je enorm veel kennis die achter je staat als je specifieke onderwerpen wilt verkennen of dubbelchecken. Cloud gecombineerd met Security is niet meer zonder elkaar uit te spreken. Binnen elke functiegroep stimuleren we jou om je sterk te ontwikkelen en jij richting Principal niveau kan groeien. Dit is voor jou op Cloud Architectuur en voor anderen op de functies van Projectleiders of Consultants.


Wij zoeken het Strict DNA: passie voor het vak, van elkaar leren, op elkaar kunnen bouwen en vooral lol hebben in wat je doet!

Elke vrijdag probeert het team bij elkaar te komen op kantoor om klantcases te bespreken om van elkaar te leren. Dit kunnen lopende projecten zijn zodat je je collega’s kan helpen met frisse ideeën of afgeronde projecten waar je kan leren van use-cases.


Wat kan jij verwachten?

 • Goed salaris;
 • Bonusregeling (functieafhankelijk);
 • Maandelijks vakantiegeld uitgekeerd;
 • 27 Vakantiedagen;
 • Een leaseauto of reiskostenvergoeding;
 • Werken in een onafhankelijk, professioneel, ambitieus, betrokken en flexibel team en bij de beste 2 werkgevers van Nederland (volgens onderzoek NRC Next);
 • Open en sociale cultuur;
 • Veel mogelijkheden voor opleiding;
 • Werken in teamverband;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een organisatie vol kennis, zodat je altijd op je collega’s kan terugvallen;
 • Een open cultuur waarin iedereen bereikbaar is;
 • Gezellige uitjes, zoals de jaarlijkse familiedag en de wintersport;
 • Dagelijks vers fruit én een tafeltennistafel;
 • Een boeiend werkterrein in een groot en vooraanstaand klantenbestand;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei door een intern opleidingsprogramma, zelfstudies en waar nodig een externe studie;
 • Kennisdeling vanuit de collega’s (en jezelf) mede door het bijwonen van technische (avond)sessies;
 • Werken bij zowel de opdrachtgever, bij ons op kantoor en/of vanuit huis.

Vereisten

Wat zien wij graag in jouw CV terug?

 • HBO/ WO niveau
 • Van de volgende onderstaande punten zou het prettig zijn als je er zoveel mogelijk kan afvinken:
  • Kennis en ervaring met TOGAF;
  • Kennis en ervaring met Archimate;
  • Je hebt verstand van Compute (Hypervisor), Storage, Networking, Security of Cloud technologie concepten;
  • Je hebt verstand van microservices/container technologie;
  • Orchestration en automation concepten zijn jou bekend;
  • Je bent bereid te reizen voor je werk binnen Nederland en incidenteel in het buitenland

Interesse?


Kan je niet wachten om te starten en/of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Laurens van Gunst via 06 15 25 92 34, l.van.gunst@strict.nl of stuur je sollicitatie naar hr@strict.nl.


of